Pages

8 Ocak 2013 Salı

Hiç Anlaşılmayı Dilemedik

Bazen bir adım geriye atıp bakmalıyız  hayatımıza neler oluyor diye. Hep biz haklı olacak değiliz ya belki de bu defa gözden kaçırdığımız bir şey var. İnadız, inatçıyız, ne kazandırıyor bize. ya da hep böyle sürüp gidecek mi? Susuyoruz diye bastırılmaya devam mı edeceğiz. İyi niyetli miyiz yoksa cazgırlaşmak mı gerekir. Peki gün bitip tekrar nasıl bir araya geleceğiz. Prensipler ne ifade ediyor, ne kadar önemli! taviz verilemez mi!

Öyle bir yerdeyim ki bilemiyorum doğru ne yanlış ne. Ne yapmalı ne yapmamalı. Ben miyim insanları anlamayan yoksa yine ben miyim derdimi insanlara anlatamayan. bilmeden, istemeden kırıcı olabiliyoruz. Küçücük olayları geri dönüşü olmayan yollara sürüklüyoruz bazen (bazen ne yaparsan yap olmuyor bazen).

Unutuyoruz bir şeyleri kesin arada atladığımız, gözden kaçırdığımız bir şeyler var; ama ne... Çözüme kavuşmayacak olay yoktur fakat her şeyi yaktıktan sonra gelen ferahlık ne kadar huzur verir insana. 


Bu şarkı benim bigbang ile tanıştıran parça değil belki.. Ama her dinlediğimde beni bambaşka dünyalara götüren, üzüntümü, sevincimi, umudumu- umutsuzluğumu, çaresizliğimi, dimdik ayakta dur diye cesaretimi arttırıyor.
Müzik listemizi güncelledik; bu hafta ki beni nasılda yansıtmış...

Bazen susmak gerekiyormuş,
Bazen bomboş bakmak hayatın yalanlarına...
anlamaya çalışmak saçmalık!
anlamadan yaşamak gerekiyormuş..... AMA BAZEN
                                                                                  Sunay Akın

Not: biliyorum konu bütünlüğü yok ama başımı içi binbir düşünceyle dolu iken biraz rahatlamak adına yazmak istedim.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Allah, dilediği zaman kalpleri öyle sıkar, öyle ihtiyaçlara boğar ki, artık O’ndan gayrı kimse o ihtiyacı gideremez.. Ve öylede onlara genişlik ve inşirah verir ki gayri hiçbir şeye ihtiyaç hissetmezler.

İnsanda dönem dönem ortaya çıkan haller var bunlar; kabz ve bast olarak adlandırılıyor.

Kabz halinde insanın ruhu daralır, sıkılır, herşey üstüne geliyor gibi olur ki bazen yapılması gereken vecibelerden uzaklaşıldığı dahi olabilir.. İnsanın üstüne bedbinlik, negatif bir enerji yoğunlaşmış da onu içine alıyormuş gibi gelebilir.Ruhen sıkıntı anıdır.

Bast hali ise ruhen genişleme, ferahlama anlarını ifade eder. Kul rahattır ve rahat anlarında şkrünü sunarak derecesini arttırır.

Kabz ve bast halleri insanı korku ve ümit arasında dengede tutan bir durumdur. Kişi kabz halinde tövbe ve istiğfar ile Allah’a yönelir, manen terakki eder. Bast halinde ise şükrederek derecesini artırır. İnsan, devamlı kabz halinde yaşasa bütün bütün ümidini kaybedebilir. Sürekli bast hali yaşayan kimsede ise sonunu garanti görme hastalığı ortaya çıkabilir.

Bu halden kurtulmak için abdestli dolaşmayı adet haline getirmek ayrıca Kuranı Kerim ve cevşeni sık sık okumak gerekir.

Sizi takip etmeye çalışan bir okuyucuyum inşallah en kısa zamanda ruhunuzu üzen, sıkan, daralta halden kurtulursunuz.

Fakat ne kadar negatif düşünürsen o kadar negatif görürsün. Rahat bırak gönlünü (ama gd kadar değil :) kanatlansın gitmek istediği bir yer, varmak istediği bir sevgili vardır. Ne doğru ne yanlış olursa olsun. Senin vicdanın rahat olsun yeter. Bu aralar okumaları mı azalttınız, sevmeyi mi, şüktermeyi mi, teşekkür etmeyi mi ya da bakarken görmeyi!!!

yoksa her şey tam mı? eeee o zaman (: (: (:

Yorum Gönder

 

(c)2009 biraz biraz. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger