Pages

4 Ekim 2012 Perşembe

Kolay Gül Böreği


   Bu aralar ne kadar ikamet ettiğim şehir gül görme haddini yeterince doldursada bir sitede  gül böreğini  görünce iştahım açıldı.Zira hem çok kolay hem pek bir güzel olmuş.Hemen tarifi vereyim

   Gül şeklinde bu mini börekler özellikle çay saatleri için hem hoş görünüşü hem de tadıyla çok uygun bir tarif. Salamlı gül böreği yapılırken bildiğimiz mayasız hamur kullanılabilir.Ama milföy hamurunu özellikle tavsiye ediliyor.

   Kolay salamlı gül börek için  2 kaşık margarin, 1 bardak kadar süt, 1 yumurta,yarım çay kaşığı kabartma tozu tuz ve alabildiği kadar un kullanılır.Yumuşak bir hamur yapıp 20 dakika kadar naylona ya da beze sarılı şekilde bekletilir daha sonra tekrar yoğurup yarım santim kalınlığında açılır hamur kesme rulosu ile aşağı yukarı 2 cm kalınlığında şeritler kesilir( çok düzgün şeritler olması zorunlu değil) salam dilimlerini ortadan ikiye bölüp üzerine fotoğraftaki gibi yerleştirip rulo yapılır.Bu şekilde yağlı tepsiye dizilen börekler 20-25 dakikada pişirilir.Afiyet olsun :)


0 yorum:

Yorum Gönder

 

(c)2009 biraz biraz. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger