Pages

18 Şubat 2013 Pazartesi

Uzaklar 3 (Tezatların Ülkesi ŞİLİ)


    Haritaya baktığımızda sadece dağlardan oluşuyormuş gibi görünen ülke oysa hiç de öyle değilmiş işin aslı.

     Şili  kuzey- güney yönünde güney  amerikadan antartikaya kadar uzanırken batı- doğu yönünde en fazla 24o km uzunluğundadır. Zıtlıkları görmek istiyorsanız bu ülkeye gitmenizi tavsiye ederim . çöl sanki afrikadaki sahra ama norveç’in ünlü kanallarına rastlarsınız. İsviçre’ni n Alplerine de. En kuzeyinde buzulları da görürsünüz yok ortalarına gideyim derseniz buyurun Akdeniz iklimi. Ne güzel değil mi hepsi için farklı ülkelere gitmektense hepsini birlikte görebileceğiniz ortaya karışık.  
horn burnu
       Bana değişik geliyor Şili ne bileyim  öyle çok sık görmeyiz  şurda burada, haberlere bile çok sık konu olmazlar. Tabi önemli maden yataklarına sahip oldukları için maden kazaları olduğunda baş köşeye yerleşiveriyor. Çok fazla tarihi mekanı yoktur görülecek yerler arasında depremler yüzünden eski mekanlar yıkılmış. Şimdiki hükümet binası da tarihi binalardan birisi.bunların dışında görülecek yerler arasında Villarrica Volkanı, Chungara Gölü ,

Chungara gölü

       Paskalya adasındaki Moai heykelleri gizemini korumakla birlikte görülmesi gereken yerlerden biridir. Hani biz hep denizi seyretmek isteriz ya işte bu heykeller tam tersi kıyıya arkaları dönük bir şekildedirler.  Ve heykellerin hemen hepsi , boşluğa meraklı ve endişe dolu gözlerle bakmakta ve sanki meçhul bir şeyi beklemektedir.



Şilililer kendi ülkelerine şairler yurdu derlermiş( bende vikinin yalancısıyım). Haksızda sayılmazlar iki nobel ödüllü yazarları var. Ama ben bu müzisyen bayanı beğendim en çok. Farklı kültürlerin müziklerini dinlemek hoşuma gidiyor ne yapayım :) 


       Bunların dışında eskiden oldukça muhafazakar olan Şili son zamanlarda dünyaya açılmakta. Başkenti Santiago en kalabalık şehir olup; dört-beş şehirde toplanmakta toplam nüfus. Başkent Santiago bu değişimlerden payı fazlasıyla almaktadır. Başkenti karış karış gezerek bir tarafta tarihi mekanlarda devleti, adalet sarayı ve yerlilerin 4 bin yıllık tarihlerini görebileceğiniz muhteşem müze;  diğer tarafta şık caddeleri, lüks restoranları, büyük alışveriş merkezlerini  görebilirsiniz.




denize küsenler :)









0 yorum:

Yorum Gönder

 

(c)2009 biraz biraz. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger