Pages

28 Mayıs 2013 Salı

Çocuk İstismarı

Hakkında hiçbir şey görmek istemediğim, okuduğum zaman adeta kanımı donduran bir mevzu. Artık her afişte, panoda, reklamda, filmde çocukların pazarlanmasına, üzerlerinden para kazanılmasına alıştık/alıştırıldık. Konu bununlada kalsa iyi! Akademik makaleleri, dava metinlerini vs vs okuyunca biz bu insanlarla aynı dünyada mı yaşıyoruz diyorum. 

İsmini vermek istemediğim bir şarkıda "tanrı uyumuyor, çocuklar kullanılmıyor." diyordu.  Bence "tanrı" her ne ise bu kötülüğü yapan, yapılmasına göz yuman, yardım ve yataklık eden her insan için UYUYOR. Zira Allah(cc) beşeri ihtiyaçları yoktur, eksik ve noksanlardan münezzehtir, adil-i mutlaktır. Bu insanların ad ettiği "tanrı" her ne ise onu bıraksalar, Rahman ve Rahim olan Allah (cc)'a yönelseler; tanrının uyuduğunu, Allah (cc)''ın ise intikam için büyük mizanı beklediğini, gören ve gözeten olduğunu göreceklerdir.

İslam dini çocuğu anne karnına düştüğü andan itibaren korumaya alır, ki insan değerlidir her daim ayet ve hadislerle maddi ve manevi arzularının gözetildiği vurgulanmıştır.

“Çocuklarınız ağladığında onları dövmeyin; çünkü ilk dört aydaki ağlamaları ‘lâ ilâhe illallah’ zikridir, ikinci dört aydaki ağlamaları Peygamber’e (s.a.a) ‘salâvattır’, üçüncü dört aydaki ağlamaları ise anne ve baba hakkında duadır.” Vesâil’uş-Şia, 63. bab, s.1

“Çocuklara sevgi ve şefkatle davranmayanlar ve büyüklere saygı göstermeyenler bizden değildir.”  Mecmuat’ul Verram, c.1, s.34

“Beş şeyi ölene kadar terk etmeyeceğim; …onlardan biri de çocuklara selâm vermektir. Buna titizlikle amel edeceğim ki, benden sonra ümmetim arasında gelenek olsun.” Hadis-i Terbiyetî, c.1, s.120

“Çocuklarınıza gereken ikramı yapın ve terbiyelerini güzel yapın” Kütüb-i Sitte, cilt: 17, sayfa: 473, Hadis No: 7091

“Çocukları sevin, onlara karşı şefkatli olun, onlara verdiğiniz sözü harfiyen yerine getirin; çünkü çocuklar, sizin onlara rızk verdiğinizi sanırlar.” Vesâil’uş-Şia, c.15, s.201

“Çocuğun ana-babası üzerindeki hakkı, ona iyi bir eğitim ve iyi bir isim vermesidir” İslâmî Kültürde Âile Plânlaması; s: 41 (Beyhâkî’den)

“Hiç bir ana-baba evlâdına iyi bir eğitimden, iyi bir ahlâktan daha değerli mîrâs bırakamaz” İslâmî Kültürde Âile Plânlaması; s: 43 (Tabarânî’den)

“Çocuklarınıza önce ‘lâ ilâhe illallah’ cünlesini öğretiniz” İbn Mahled, s: 142; İbn Kayyim el-Cevziyye, s158

“Allah’tan korkun ve çocuklarınız arasında adâleti gözetin” Buhârî, Hîbe, 12-13TDV İslam Ansiklopedisi, c: 8, s: 356

“Bir kimse, bir çocuğa, gel sana şunu vereceğim der ve sonra da vermezse, bu (sözü) bir yalandır/aldatmadır” Seçme Hadisler; 40/50(Ahmed İbn-i Hanbel’den)

“Çocuklarınızı çok öpün; çünkü her öpücüğünüz için (Allah katında) makamlar vardır.” Bihar’ul Envar, c.23, s.113






Üstad Bediüzzaman hazretlerinin de dediği gibi "cennet ucuz değil, cehennem dahi lüzumsuz değil" deyip sinemize çektiğimiz duygularımızı, dua dua yükseltiyoruz. Allahım Sen ümmet-i müslimini, çocuklarını koru, bizleri islam üzere eyle, iki cihanda affında afiyetinde eyle..

NOT: Resimlerin üzerine tıklayarak orijinal halini görebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

(c)2009 biraz biraz. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger